KIJEV

Ukrajina: 8 ranjenih u napadu na nedavno obnovljen dom kulture

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Najmanje je osmero ljudi, među kojima dijete, ranjeno u ruskom raketnom napadu na nedavno obnovljen dom kulture u Lozovi, na istoku Ukrajine, priopćili su u petak ukrajinski dužnosnici.

Predsjednik Volodimir Zelenski je prvo objavio na Telegramu da je "ruska raketa pogodila nedavno obnovljen dom kulture. Sedam žrtava, među njima jedanaestogodišnje dijete".

No tijekom večeri guverner oblasti Oleh Sinjehubov izvijestio je o osmero ranjenih, među kojima je jedanaestogodišnjakinja i svi su ranjeni krhotinama granata.

"Nakon udara rakete buknuo je požar u domu kulture", dodao je, rekavši da je požar ugašen. Po njegovim riječima, ispaljene su tri rakete od kojih je dvije presrela ukrajinska vojska.

"Obližnje zgrade su oštećene. Nema sumnje da su okupatori izravno gađali dom kulture, najveći kulturni centar na tom području s više od 1000 mjesta, dodao je Sinjehubov na Telegramu.

Zelenski je uz svoju poruku objavio snimku na kojoj se vidi snažna eksplozija u kojoj zgrada nestaje u oblaku dima. 

"Okupatori su prepoznali kulturu, školstvo i humanost kao neprijatelje. I neće ih poštedjeti raketa", kritizirao je Zelenski.

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane Oleksandr Motuzjanjik rekao je da je situacija na bojišnici u petak i dalje "napeta" i "pokazuje znake pogoršanja".

"Ruske okupacijske snage žestoko napadaju duž čitave kontaktne crte i pokušavaju topništvom gađati duboko u obrambene položaje ukrajinskih snaga", rekao je na tiskovnoj konferenciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini