BEOGRAD

Udar groma oštetio pistu u beogradskoj zračnoj luci, odgođeni deseci letova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Deseci polijetanja i slijetanja u beogradsku zračnu liku "Nikola Tesla" u utorak su privremeno odgođeni ili preusmjereni zbog oštećenja izazvanih udarom groma u poletno-slijetnu stazu, a promet je normaliziran oko 17 sati.

Letovi su bili obustavljeni zbog snažne oluje koja je tijekom popodneva pogodila Beograd i okolicu kad je udar groma oštetio aerodromsku pistu.

Brzim reagiranjem nadležnih službi šteta od udara groma na pisti je sanirana i promet je normaliziran od 17 sati, objavila je na Twitteru uprava zračne luke i zahvalila putnicima na strpljenju.

Prvi je s aerodroma u 17:18 uzletio zrakoplov poljske kompanije LOT, čiji je let bio po planu u 14:20, a na pojedinim inozemnim linijama polijetanja su kasnila od tridesetak minuta do tri sata.

Normaliziranje uobičajenog reda letenja očekuje se, sudeći po najavi odlazaka i dolazaka na internetskoj stranici zračne luke "Nikola Tesla", večeras tek oko 21:30 sati.

Oluja praćena udarima groma i jakom kišom izazvala je danas prometni kolaps u oba smjera autoceste kroz Beograd te na prilazima aerodromu, uz nekoliko lančanih sudara.

Promet je na momente bio zaustavljen ili se vozilo brzinom po tek nekoliko kilometara na sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater