WASHINGTON

Ubojica osam osoba u salonima za masažu u Atlanti priznao krivnju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Napadač koji je u ožujku u američkoj saveznoj državi ubio osam osoba u salonima za masažu na području Atlante priznao je krivnju za ubojstvo četiri žrtve.

Robert Aaron Long priznao je krivnju po dogovoru s tužiteljima.

Oni su zatražili četiri doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja, no za 22-godišnjeg Longa će zatražiti smrtnu kaznu ako ga se osudi za druga četiri ubojstva.

Šest žrtava napada 16. ožujka bile su žene azijskog porijekla. Long tvrdi da napadi nisu bili rasno motivirani.

Policija je rekla da je Long pucao i ubio četiri osobe, tri žene i jednog muškarca, u azijskom salonu za masažu blizu Woodstocka, a da se onda odvezao u Atlantu gdje je iz vatrenog oružja ubio tri žene u salonu za masažu Gold Spa te još jednu ženu u salonu Aromatherapy Spa.

Long je priznao krivnju za ubojstvo četiri osobe u utorak na sudu u Cantonu.

Tužiteljica Shannon Wallace je rekla da je bio motiviran "seksualnom ovisnošću" i željom da eliminira izvor svog iskušenja, po agenciji Associated Press.

Ona je rekla da svi dokazi upućuju na to da "ovaj zločin nije bio motiviran mržnjom prema Amerikancima azijskog porijekla".

U kolovozu Long treba izaći na sud u okrugu Fulton gdje je također optužen za četiri ubojstva. Optužen je i za unutarnji terorizam uz zločin iz mržnje.

Tamošnja tužiteljica Fani Wills već je ustvrdila da je Long izabrao žrtve zbog njihove rase, porijekla i spola i najavila je da će tražiti smrtnu kaznu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater