MADRID

U Španjolskoj preminule 182 osobe u najsmrtonosnijem danu dosad

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Španjolska je u utorak upisala 11.178 osoba zaraženih koronavirusom, što je gotovo 2.000 više nego dan ranije, izvijestila je španjolska vlada, dok je istovremeno broj umrlih na dnevnoj razini porastao za 182 osobe te je ukupno registrirano 491 umrli.  

Time je utorak postao najtragičniji dan po broju umrlih od kada je 3. ožujka zabilježen prvi smrtni slučaj u Španjolskoj

U zemlji s 47 milijuna stanovnika od nedjelje su na snazi izvanredne mjere, uključujući zabranu izlaska na ulice osim u slučaju odlaska na posao i s njega, u bolnice, ljekarne, trgovine s hranom, kioske i benzinske postaje. Dopušteno je prošetati psa ako osoba izađe sama. Policijska vozila patroliraju pustim ulicama.

Da bi te mjere suzbile širenje koronavirusa bit će potrebno više dana, upozoravaju nadležne službe u Madridu. U utorak su mjere pojačane zatvaranjem kopnenih granica za strane putnike. Zračne luke, autobusi i podzemna željeznica se konstantno dezinficiraju, a promet putnika je drastično pao.

Dan ranije bilo je 9.191 slučajeva koronavirusa u Španjolskoj. Od ponedjeljka do utorka broj umrlih je porastao s 309 na 491.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom