NAJNOVIJEMIGRACIJSKI TOKOVI

U Sloveniju za vikend privedeno 95 ilegalnih migranata

EPA

Slovenska policija je krajem minulog tjedna privela  95 ilegalnih migranata koji su u zemlju ušli protuzakonito, objavila je u ponedjeljak Slovenska tiskovna agencija STA.

Na području koje kontrolira koparska policija zatečena su 42 ilegalna migranta, a od toga je 16 osoba vraćeno u Hrvatsku dok su ostali u Sloveniji zatražili azil.

Na području kontrole koju izvodi policijska uprava Novo Mesto otkriveno je 53 ilegalnih migranata, među kojima je 40 Pakistanaca, šestero Iranaca i tri su državljani Iraka.

S tom skupinom ilegalnih migranata policijski postupci još nisu završeni, pa se ne zna koliko ih je zatražilo azil, a koji će možda biti readmisijom prepušteni hrvatskoj policiji.

Zadnjih mjeseci, većinom zbog boljih vremenskih uvjeta za ilegalne migrante, po podacima slovenske policije u zemlju mjesečno uđe i do tisuću migranata, što se ocjenjuje velikim porastom u odnosu na prošlu godinu.

U slovenskom MUP-u kažu da unatoč tome dobro kontroliraju situaciju na Schengenskoj granici prema Hrvatskoj i da za sada ne trebaju pomoć Frontexa ili neke druge europske policije iako su spremni i na mjere pojačane kontrole ove jeseni ako bi se migracijski tokovi jako intenzivirali. (Hina) 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike