WASHINGTON

U Pittsburghu se srušio most uoči Bidenova posjeta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Most u Pittsburghu srušio se u petak nekoliko sati prije nego što je američki predsjednik trebao stići u bivši grad čelika kako bi istaknuo svoje napore da ojača infrastrukturu, opskrbne lance i revitalizira američku proizvodnju.

Biden, kojemu je proteklih mjeseci pala podrška u jeku pandemije covida-19 i visoke inflacije, dobio je u četvrtak vjetar u leđa kad je ministarstvo trgovine objavilo da je američko gospodarstvo u 2021. poraslo najbrže u gotovo četiri desetljeća.

Nekoliko sati prije Bidenova posjeta, vlasti su objavile da se pod teretom snijega srušio most pored Frick Parka u Pittsburgu.

Snimka televizije KDKA na društvenim mrežama pokazuje nekoliko vozila pod ruševinama mosta.

Područjem se širi jak miris prirodnog plina, piše na službenom Twitteru pitsburškoga gradskog ureda za javnu sigurnost.

Nema izvješća o žrtvama niti o životno ugroženima.

Vraćajući se na mjesto svojeg prvog predizbornog skupa 2019., Biden će kasnije govoriti o tome da je otvoreno 367.000 radnih mjesta u proizvodnji otkako je preuzeo dužnost prije godinu dana. Također će se pohvaliti donošenjem zakona o infrastrukturi od bilijun dolara, zahvaljujući rijetkom dogovoru demokrata i republikanaca u duboko podijeljenom američkom Kongresu.

Američki predsjednik također namjerava govoriti o svojem nastojanju da se obnovi američka konkurentnost i pobijedi Kina u utrci za dominacijom u svjetskom gospodarstvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater