SAN FRANCISCO

U kalifornijskom zatvoru 'eksplozija' zaraze Covidom-19

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U najstarijem zatvoru Kalifornije, San Quentinu, zabilježen je drastičan porast broja slučajeva zaraze covidom-19, gdje je pozitivno više od tisuću testiranih zatvorenika, objavile se lokalne vlasti.

"Ovo nas duboko zabrinjava", rekao je guverner Gavin Newsom i naglasio da je 42 posto od oko 3500 zatvorenika San Quentina, blizu San Francisca, narušenog zdravlja. 

Do početka lipnja je San Quentin je bio pošteđen koronavirusa. Ali prijevoz zatvorenika iz zatvora najzahvaćenijih covidom-19, Poput zatvora Chino, izgleda je pokrenuo epidemiju.
"Nažalost nisu testirani kad su stigli u San Quentin", rekao je na radiju NPR dr. Matt Willis, zdravstveni dužnosnik okruga Marin gdje se nalazi zatvor.
Zatvor Chino blizu Los Angelesa je bio poznato žarište covida-19 na početku epidemije. Više od 500 zatvorenika je pozitivno i 16 ih je umrlo. 
U zatvoru San Quentin sada se nalazi polovica oboljelih od covida -19 iz svih kalifornijskih zatvora. Ta je najnaseljenija država Sjedinjenih Država i najteže pogođena epidemijom s više od 200.000 oboljelih i blizu 6000 umrlih.
Kako bi izbjegle smrtne ishode, vlasti su odredile prijevremena puštanja za oko 3500 zatvorenika kojima je preostalo manje od 180 dana zatvora.
Guverner Newsom je rekao da je u ponedjeljak određeno 3500 kandidata za tu mjeru, od kojih 110 u San Quentinu.
U Kaliforniji se u zatvorima nalazi oko 113.000 osoba.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater