JERUZALEM

U Izraelu se nastavljaju prosvjedi protiv Netanyahua

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Desetci tisuća prosvjednika protiv izraelskog premijera Benjamina Netnyahua okupili su se u subotu navečer u Izraelu na skupovima koji su ponovo ojačali nakon ukidanja ograničenja zbog epidemije.

Najveći prosvjedni skup održao se u Jeruzalemu ispred Netanyahuove službene rezidencije, gdje je bilo više tisuća ljudi po ocjeni medija, a 20.000 po ocjeni prosvjednika.

Ovo su prvi veći prosvjedi pošto su u četvrtak ukinute restrikcije kojima je bilo zabranjeno prosvjedovati više od 1 km od svog doma.

Prosvjednici se od srpnja okupljaju svake subote kako bi izrazili nezadovoljstvo načinom na koji vlada Benjamina Netanyahua, optuženog za korupciju, upravlja pandemijom. 

U Jeruzalemu su prosvjednici nosili izraelske zastave i zaštitne maske s natpisom "ministar zločinac", poigravši se engleskim riječima "crime" ("zločin") i "prime" ("prvi u ministarskom zboru", "premijer") i izvikivali slogane protiv Netanyahua.

U Tel Avivu je prosvjedovalo nekoliko tisuća prosvjednika, uglavnom Izraelaca koji su došli s obiteljima, izvijestio je fotograf AFP-a.

Policija je izvijestila o nekoliko izgreda na više mjesta u zemlji na kojima su "sumnjivci" napali prosvjednike suzavcem i vrijeđali ih. Neki su uhićeni, dodaje policija u priopćenju.

Ovog tjedna su protuprosvjednici, pripadnici krajnje desnih skupina, grubo napali prosvjednike protiv Netanyahua u Holonu, blizu Tel Aviva.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater