TEL AVIV

U izraelskoj operaciji na Zapadnoj obali ubijeno pet Palestinaca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U nedjelju su porasle napetosti na okupiranoj Zapadnoj obali, gdje je u sukobima s izraelskom vojskom ubijeno pet Palestinaca, a Izraelci još od prethodnog dana vode vojnu akciju protiv islamističkog pokreta Hamasa.

Tri Palestinca ubijena su u selu Biddu, desetak kilometara sjeverozapadno od Jeruzalema, a još dvojica u Borkinu blizu Jenina na sjeveru Zapadne obale, objavilo je palestinsko ministarstvo zdravstva.

Izraelska vojska je izvijestila da su ubijena četiri Palestinca.

Glasnogovornik izraelske vojske Amnon Shefler AFP-u je rekao da su sukobi izbili za vrijeme "operacije razbijanja Hamasove terorističke ćelije". Dodao je da operacija, koja je započela u subotu navečer, još uvijek traje.

"Jedan je terorist uhićen u subotu navečer blizu Jenina, a u nedjelju ujutro je došlo do pucnjave kad je vojska stigla u Borkin da bi uhitila još jednog terorista", rekao je glasnogovornik. "U sukobima je ubijen jedan terorist, a još je jedan naoružani muškarac uhićen", kazao je Shefler, dodavši da je i u Kabatiji uhićena još jedna osoba.

U odvojenim akcijama u nedjelju su "unakrsnoj vatri u Biddu ubijena trojica terorista", rekao je glasnogovornik, dodavši da su četvorica ubijenih Palestinaca zapravo operativci Hamasa.

Izraelski premijer Naftali Bennett, koji upravo putuje u New York gdje će održati govor pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda, rekao je da je svrha izraelske operacije spriječiti "terorističke napade", stoji u priopćenju iz njegova ureda.

Rekao je i da daje punu podršku vojnicima i njihovim nadređenima koji sudjeluju u operaciji. 

Predsjedništvo Palestinske uprave osudilo je "gnusan zločin koji su počinile izraelske okupacijske snage u Jeruzalemu i Jeninu", stoji u priopćenju iz njihova ureda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini