PROSVJED PROTIV PREDSJEDNIKA

U BEOGRADU NOVA PROSVJEDNA ŠETNJA protiv vlasti, prosvjedi i u Kragujevcu, Nišu i Požegi

(EPA)

(EPA)


U Beogradu je večeras održan peti prosvjed protiv predsjednika Aleksandra Vučića i njegove vlade„“Jedan od pet milijuna“, a prosvjedna šetnja okončana je ponavljanjem zahtjeva za smjenu ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića, te direktora i glavnog urednika Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića i Nenada Lj. Stefanovića.

Prosvjednici su zatražili pet minuta u drugom dnevniku RTS, a direktora RTS Dragana Bujoševića optužili da javni tv-servis već mjesec dana ignorira prosvjede na kojima se okupljaju tisuće građana.

Pročitano je otvoreno pismo u kojem se od Bujoševića i Stefanovića traži da se povuku s dužnosti jer „umjesto činjenica na javnom medijskom servisu emitirajuuju laži i klevete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Nekoliko tisuća prosvjednika prošetalo je središnjim gradskim ulicama noseći transparente „Stop krvavim košuljama“, „Jedan od pet milijuna“, "Počelo je", "Ti brojiš, mi odbrojavamo", a prosvjednici su puhali u zviždaljke i trube, dok su ispred kolone išli bubnjari.

Organizatori su ranije na Facebook stranici „Stop krvavim košuljama“ objavili zahtjeve, među ostalim, da „MUP prebrojava kriminalce, a ne demonstrante“, „Da se zapošljavamo znanjem, a ne partijskom knjižicom“.

Prosvjedi u Beogradu traju već petu subotu zaredom, a održani su večeras i u Kragujevcu, Nišu i Užičkoj Požegi.

Prva prosvjedna šetnja „Stop krvavim košuljama“ održana je u povodu napada na čelnika stranke Ljevice Srbije Borka Stefanovića uoči oporbene tribine u Kruševcu.

Svi dosadašnji prosvjedi protekli su bez incidenta, uz zviždaljke i transparente s porukama protiv vlasti. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini