MELBOURNE

U Australiji umrla najmlađa žrtva koronavirusa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Australija je zabilježila najmlađu žrtvu covida-19, 30-godišnjeg muškarca s ranijim zdravstvenim tegobama koji je umro u Queenslandu nakon što je tjednima imao simptome zaraze ali se nije testirao, priopćili su dužnosnici u srijedu.

Nakon posljednjeg slučaja, broj umrlih u toj zemlji iznosi ukupno 103, od preko 7.100 zaraženih. Australija je jedna od zemalja koja je najuspješnije ograničila širenje koronavirusa, što dužnosnici pripisuju ranom uvođenju restrikcija, mjerama socijalnog distanciranja i sveobuhvatnom serološkom testiranju.

Vlasti provjeravaju moguću povezanost između umrlog 30-godišnjaka i kruzera Ruby Princess koji je u ožujku uplovio u sydneysku luku i koji je odgovoran za najveći epicentar epidemije u toj zemlji, objavili su dužnosnici.

"On je prije smrti pokazivao simptome, ali je također bolovao i od drugih bolesti. Na koronavirus je pozitivno testiran prilikom obdukcije. Njegova partnerica također je počela pokazivati simptome bolesti i nalazi se u izolaciji", rekla je premijerka Queenslanda Anastasia Palaszczuk.

Život se za mnoge Australce ovaj tjedan polako počeo vraćati u normalnu s ponovnim otvaranjem škola, no nekoliko državnih i teritorijalnih granica i dalje je zatvoreno, što izaziva političke napetosti kako se fokus počeo usmjeravati na ponovno pokretanje gospodarstva, suočenog s prvom recesijom u tri desetljeća.

Premijer Scott Morrison ponovio je stajalište savezne vlade kako nisu izdane upute saveznim državama da nastave svoje granice držati zatvorenima.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini