ZAGREB

Trumpov odvjetnik Giuliani žrtva novog Boratovog filma

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Borat, fiktivni kazahstanski novinar kojeg utjelovljuje glumac Sacha Baron Cohen, vratio se na ekrane što je loša novost za teoretičare zavjera, pristaše predsjednika Donalda Trumpa i za njegovog odvjetnika Rudyja Giulianija, uhvaćenog s rukama u hlačama.

Nastavak Boratovih avantura u filmu radnog naslova "Dostava čudesnog mita američkom režimu za ponovnu korist nekoć slavnoj naciji Kazahstana" izlazi u petak.

Prva epizoda peripetija koje su se događale širom SAD-a izašla 2006., "Borat: Učenje o amerika kultura za boljitak veličanstveno država Kazahstan", zaradila je 260 millijuna dolara i dobila nominaciju za Oscara.

Nastavak je zbog jedne scene već digao prašinu i prije premijere. Radi se o sceni u kojoj je odvjetnik predsjednika Trumpa Rudy Giuliani, koji je u srpnju bio žrtva lažnog "intervjua" organiziranog u hotelskoj sobi s atraktivnom mladom ženom, piše agencija France Presse.

U filmu je 76-godišnji bivši gradonačelnik New Yorka navodno ulovljen u neobičnom položaju, s rukama u hlačama dok iznad njega stoji glumica koja glumi Boratovu kćer, konzervativnu televizijsku novinarku.

Potom u sobu utrčava Borat i Giulianiju govori: "Ona ima 15 godina. Prestara je za vas".

Giuliani je odbacio tvrdnje da si je gurao ruke u hlače, napisavši na Twitteru da si je namještao košulju nakon što je sa sebe skinuo mikrofone.

"Ni u jednom trenutku prije, tijekom ili nakon razgovora nisam bio neprimjeren. Ako Sascha Baron Cohen implicira da jesam, on je običan lažov", dodao je Giuliani.

Trumpov odvjetnik smatra kako mu je namješteno zbog "neumoljivog izlaganja kriminala i izopačenosti" demokratskog kandidata za predsjednika Joea Bidena i cijele njegove obitelji, napisao je na Twitteru, pa najavio "puno veće" priče o demokratu "od kojih se neće moći obraniti ili sakriti".

Giuliani je ranije objavio da je policiji savezne države Delaware predao hard disk računala Bidenovog sina Huntera na kojem su navodno fotografije maloljetnih djevojaka i neprimjerene poruke, a obitelj demokrata optužuje i za korupciju u suradnji s pojedincima iz Ukrajine, Rusije, Kine, pa i Boratovog Kazahstana. 

Drugi film počinje na mjestu gdje je zbog debakla prvog imaginarni Borat osuđen na prisilni rad u svojoj domovini. U novom filmu on dobiva priliku vratiti svoj ugled dostavom dara potpredsjedniku Mikeu Penceu.

Za promociju filma napravljen je i lažni Twitter račun Republike Kazahstana koji često na lošem engleskom jeziku daje podršku Trumpu.

"Čestitamo velikom prijatelju kazahstanskog naroda Donaldu Trumpu na pobjedi u debati danas! Impresivan i nevjerojatan rezultat za snažnog premijera koji uvijek stavlja Ameriku i Kazahstan na prvo mjesto!", jedna je od objava.

Sacha Baron Cohen je Židov, gorljivi kritičar antisemitizma i revizionizma koji se borbi protiv teorija zavjera koje cvjetaju po društvenim mrežama.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater