MEXICO CITY

Tropska oluja Bonnie prerasla u uragan koji je pogodio srednju Ameriku i Meksiko

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tropska oluja Bonnie pretvorila se u nedjelju navečer u uragan 1. kategorije u blizini jugozapadne obale Meksika, dok je u Salvadoru i Nikaragvi uzrokovala smrt troje ljudi i materijalne štete.

 Kako je priopćio američki Nacionalni centar za uragane, uragan je donio maksimalne postojane vjetrove od 130 km na sat i veće udare.

Bonnie, treći uragan u sezoni istočnog sjevernog Pacifika 2022., stigao je kao tropska oluja na karipsku obalu blizu granice Nikaragve i Kostarike u petak navečer, donoseći obilne kiše cijeloj regiji, prije nego što je u subotu prešao na Pacifik.

Salvadorski predsjednik Nayib Bukele objavio je na Twitteru da će nastava u cijeloj zemlji biti obustavljena u ponedjeljak.

Uragan bi u ponedjeljak navečer mogao dosegnuti kategoriju 2, s vjetrovima do 177 km na sat, dok putuje paralelno s obalom prije nego što se udalji od Meksika u srijedu, objavila je  meksička nacionalna meteorološka služba.

Meksička meteorološka služba također je upozorila da bi uragan mogao uzrokovati intenzivne kiše, klizišta, poplave, jake udare vjetra i oceanske valove do 5 metara duž južne obale Tihog oceana.

 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater