NAJNOVIJESUĐENJE

Talijanski ljevičarski terorist Cesare Battisti PRIZNAO UBOJSTVA IZ 70-TIH

| Autor: Hina
(EPA)

Bivši ljevičarski terorist Cesare Battisti priznao je prvi puta da je počinio četiri ubojstva 70-tih godina prošlog stoljeća, nakon što je desetljećima nijekao bilo kakva nedjela, te se ispričao obiteljima žrtava, rekli su u ponedjeljak tužitelji.

Battisti (64) je izručen Italiji u siječnju nakon gotovo četiri desetljeća bijega, što u Francuskoj što u Brazilu.

"Imao je skrovište desetljećima, zahvaljujući imidžu nevine žrtve političkog progona. Sada je odlučio stvari iznijeti na vidjelo", rekao je tužitelj Alberto Nobili, čelnik milanskog protuterorističkog tima.

Battisti je osuđen u odsutnosti na doživotni zatvor za sudjelovanje u četiri ubojstva, među kojima dvojice policajca, kasnih 70-tih godina kada je bio član ekstremo lijevog pokreta Naoružani proleteri za komunizam.

Ranije je već priznao da je pripadao toj skupini, ali je uvijek nijekao da je nekoga ubio.

Ispitivan je u zatvoru tijekom vikenda i Nobili je naveo njegove riječi: "Kada sam ubijao mislio sam da vodim pravedan rat. Sada shvaćam nedjela koja sam počinio i ispričavam se obiteljima žrtava".

Njegov je odvjetnik Davide Steccanella potvrdio da je Battisti priznao i zanijekao da to priznanje ima ikakve veze s time što njegov klijent traži bolje zatvorske uvjete ili eventualno   smanjivanje zatvorske kazne. "Moj je klijent jednostavno odlučio pojasniti tko je bio u svojim dvadesetim godinama, a tko je sada".


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam