WASHINGTON

Stoltenberg kaže da je NATO ujedinjen nakon Bidenovih izjava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg naglasio je jedinstvo obrambenog saveza suočenog s mogućom ruskom agresijom na Ukrajinu.

„Svi NATO saveznici nekoliko puta su jasno dali do znanja da ćemo reagirati ako Rusija još jednom provede agresivne akcije protiv Ukrajine“, rekao je Stoltenberg u izjavi koju je prenio CNN.

„Spremni smo nametnuti sankcije i naravno, razmišljamo i o povećanju raspoređenih vojnika NATO-a u istočnom dijelu saveza. U isto vrijeme, pozvali smo Rusiju na niz sastanaka kako bismo sjeli i pokušali pronaći političko rješenje.“

„Sjedinjene Države prenijele su vrlo jasnu poruku zajedno sa svim članicama NATO saveza da nećemo ni na koji način prihvatiti daljnju upotrebu vojne sile protiv Ukrajine,“ rekao je Stoltenberg.

„Također, SAD predvodi napore za koordinaciju svih NATO saveznika u našem odgovoru na agresivne akcije Rusije protiv Ukrajine.“

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je u četvrtak da je bio "apsolutno jasan" s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. "Ako bila koja ruska postrojba krene preko ukrajinske granice, to je invazija", rekao je Biden.

Such an invasion would be met by a "severe and coordinated response, economic response as discussed in details with our allies, as laid out very clearly with President Putin," Biden told reporters.

Takva bi invazija bila dočekana s "oštrim i koordiniranim odgovorom, gospodarskim odgovorom o čemu smo detaljno razgovarali s našim saveznicima, kao što je vrlo jasno izneseno predsjedniku Putinu", rekao je Biden novinarima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater