NEW YORK

Star Tribune dobio Pulitzera za praćenje ubojstva Georgea Floyda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


The Minneapolis Star Tribune dobitnik je Pulitzerove nagrade za prijelomnu vijest i praćenje ubojstva George Floyda, a Reuters i The Atlantic podijeli su nagradu za tzv. eksplanatorno izvještavanje, objavio je u petak odbor koji dodjeljuje to priznanje.

Pulitzerove nagrade su najprestižnija priznanja koja se američkom novinarstvu dodjeljuju od 1917. Ustanovio ih je svojom oporukom novinski izdavač Joseph Pulitzer.

"Novinske kuće bile su suočene sa složenošću uzastopnog praćenja globalne pandemije, rasnog osvješćivanja i žestoko osporavanih predsjedničkih izbora", kazala je Mindy Marquesa, dopredsjednica Odbora Pulitzerove nagrade.

Novinari Reutersa Andrew Chung, Lawrence Hurley, Andrea Januta, Jaimi Dowdell i Jackie Botts nagrađeni su za multimedijski projekt "Shielded" , u kojem razotkrivaju kako se policija štiti od sudskog progona u slučajevima pretjerane upotrebe sile.

Novinar Ed Yong iz The Atlantica dobio je nagradu za izvještavanje o pandemij covida-19.

Odbor je također dodijelio "posebnu pohvalu" tinejdžerici Darnelli Frazier koja je mobitelom snimila ubojstvo Floyda. Njezin čin, objasnio je Odbor, pokazuje "ključnu ulogu građana u novinarskoj potrazi za istinom i pravdom".

Pulitzerova nagrada dobitnicima donosi po 15.000 dolara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom