LJUBLJANA

STA: ponovno otvoren granični prijelaz Bregana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Granični prijelaz Obrežje/Bregana ponovno je otvoren nakon što je zbog "sigurnosnog događaja" bio u petak prijepodne zatvoren za promet u oba pravca, javila je Slovenska tiskovna agencija STA nešto prije 12 sati.

Policija za sada nije objavila pojedinosti, no komercijalna televizijska postaja POP-TV navodi da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je na Flixbusu koji je  iz Hratske ulazio  u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava.

Kovčeg s bombom je navodno izoliran, a muškarcu koji je  vlasnik kovčega stavljene su na ruke lisice, prenijela je po izvorima u policiji POP-TV.

Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu intervencijske ekipe, zbog čega više informacija trenutno ne mogu posredovati.

Dok je trajala zabrana prometra u oba smjera na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici su preusmjeravani na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika-Jurosvski Brod.

Policija je potvrdila da ozlijeđenih u incidentu nije bilo.

Kako navodi  komercijalna televizijska postaja POP-TV kovčeg s bombom ispitalaje posebna ekipa slovenske policije specijalizirana za pirotehnička sredstva.

Muškarac, vlasnik kovčega, navodno je ruski državljanin, prenio je po svojim izvorima u policiji POP-TV.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater