BEOGRAD

Srbija: Vulin oštro komentirao izjave Grlića Radmana na Kosovu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je u četvrtak, komentirajući izjave hrvatskog šefa diplomacije Gordana Grlića Radmana o angažmanu vojnika RH na Kosovu, da se o KFOR-u odlučuje u skladu s načelima određenim Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN-a, a ne dogovorom "braće po oružju".

Vulin je u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova, nakon najave Grlića Radmana da će se na Kosovu povećati broj hrvatskih vojnika, kao i da se Hrvatska protivi bilo kakvoj promjeni granica u istočnoj Europi, istaknuo da ne sumnja da bi Grlić Radman volio da može rasporediti "okupacijske snage na prostoru Srbije", ali da će mu za to trebati "mnogo više od onog što s (premijerom Kosova Albinom) Kurtijem može smisliti".

Zagreb je nedavno odlučio povećati broj hrvatskih pripadnika u sastavu KFOR-a, mirovnih snaga na Kosovu, a ministar Grlić Radman je u četvrtak na Kosovu istaknuo da je sudjelovanje u toj misiji Hrvatskoj važno jer je riječ o očuvanju mira u regiji.

"Kada ministar države nastale razbijanjem SFRJ, a prije toga Kraljevine Jugoslavije, priča o nepovredivosti granica onda je jasno da se granice ne smiju mijenjati samo ako bi vodile ujedinjenju Srba", ocijenio je Vulin.

On je naveo kako se "licemjerstvo s kojim o nepovredivosti granica govore separatisti može usporediti samo s onima koji traže da vikar ustaške vojske Alojzije Stepinac bude svetac zbog otpora ustašama".

"Ostaje još samo da nam se objasni zašto je moguće mijenjati granice 1941., 1991., 2008. godine, a poslije toga nije, i kako je cijepanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba prijetnja stabilnosti", naveo je Vulin u pisanoj izjavi proslijeđenoj iz srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater