BEOGRAD

Srbija u četvrtom valu korone premašila 5.000 zaraženih u danu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Srbija je u novom valu korone u utorak premašila 5.000 novozaraženih na dnevnoj razini, za posljednja 24 sata prijavljena su 23 smrtna slučaja te porast broja hospitaliziranih, a zdravstvene vlasti nagovještavaju nove epidemiološke mjere.

Državni tajnik u srbijanskom ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek najavio je da će Krizni stožer uskoro predložiti vladi dvije nove mjere za suzbijanje pandemije korona virusa – uvođenje covid propusnica i smanjenje broja ljudi na okupljanjima.

U Srbiji je u poslednja dva mjeseca održano nekoliko manifestacija i sportskih događaja s velikim brojem sudionika - festival Exit u Novom Sadu, Sabor trubača u Guči, BeerFest u Beogradu te Europsko prvenstvo za žene u odbojci i kvalifikacijska utakmica za svjetsko nogometno prvenstvo protiv Luxemburga. 

Prema današnjim službenim podacima srbijanskog ministarstva zdravlja, od 20.443 testirana uzorka registrirano je 5.069 novih slučajeva infekcije.

Na bolničkom liječenju je 1.701 pacijent, od kojih 121 na respiratoru, za razliku od ponedjeljka kad je u bolnicama bilo 1.479 oboljelih, a 108 na odjelima intenzivne skrbi.

Od početka epidemije urađen je ukupno 5.138.131 test i registriranmo 788.895 inficiranih korona virusom, dok je službeno prijavljen 7.421 smrtni slučaj.

Po broju zaraženih Srbija je na 41. mjestu liste koju vodi specijalizirani portal worldometers, dok je po broju umrlih na milijun stanovnika na 75. mjestu u svijetu. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater