UMRLO SKORO 600 LJUDI

U Srbiji i danas troznamenkasti broj zaraženih koronavirusom. Ministar zdravstva poručio: "VEĆINA SE TREBA CIJEPITI ČIM SE POJAVI CJEPIVO!"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Srbijanski ministar zdravstva Zlatibor Lončar rekao je u nedjelju da se većina ljudi u Srbiji treba cijepiti čim se pojavi cjepivo protiv koronavirusa jer taj virus neće sam od sebe nestati.

Srbijanski ministar zdravstva poručio je kako "nema drugog rješenja" osim cijepljenja.

"Koronavirus ostaje s nama sve dok se ne nađe cjepivo, a onda se će se morati cijepiti velika većina ljudi. Nemojte da se zanosimo i čekamo neki datum da samo nestane", rekao je Lončar na konferenciji za novinare Kriznog stožera.

Lončar je naglasio da "ne smije biti opuštanja", te da je "60-70 posto bolnica pretvoreno u covid bolnice".

Cilj je da se čim prije svi bolnički kapaciteti vrate u normalan režim rada, što je moguće ako broj novooboljelih dnevno bude jednoznamenkast, dodao je.

U nedjelju je taj broj i dalje troznamenkast, odnosno u posljednja 24 sata Srbija ima 311 novooboljelih. Umrlo je osmero pacijenata zaraženih koronavirusom.

Lončar je na konferenciji za novinare naveo da je na bolničkom liječenju 4196 oboljelih, a na respiratorima u covid bolnicama u nedjelju je 146 pacijenta.

Od početka epidemije 6. ožujka dosad je registrirano 26.193 oboljelih od covida-19, a prema nedjeljnim službenim podacima ukupno je umrlo 590 ljudi, što je postotak smrtnosti od 2,25 posto.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini