LJUBLJANA

Slovenska policija u pet dana privela 150 migranata

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Slovenska policija u zadnjih je pet dana na području koje gravitira prema granici s Italijom privela oko 150 ilegalnih migranata i devet organizatora koji su im pomagali u nezakonitom ulasku u Sloveniju, a među potonjima je i jedan hrvatski državljanin.

U automobilu 53-godišnjeg Hrvata u petak su policajci iz Kopra otkrili tri državljana Turske koji su u Sloveniju ušli nezakonito, pa mu je određen pritvor, objavili su u ponedjeljak mediji pozivajući se na informacije iz policije.

Dan ranije, u četvrtak, policija je otkrila još jednog organizatora ilegalnih migracija, kad je na cesti zaustavila vozilo talijanskih registarskih oznaka. Automobil je vozio državljanin Albanije, a u vozilu su bila još dva njegova zemljaka koja su ilegalno prešla slovensko-hrvatsku granicu. Oba su putnika  policajci vratili hrvatskim kolegama, dok je vozač izveden pred istražnog suca i poslan u pritvor.

U subotu je slovenska policija iz Kopra, u skladu sa sporazumom s talijanskom policijom, prateći sumnjiv automobil koji se nije zaustavio na semaforu u Kozini, prešla granicu i intervenirala na talijanskom tlu. U Njemačkoj registrirano vozilo u kojemu su bili ilegalni migranti pri tome je izazvalo prometnu nesreću. U njemu su se nalazila dva iračka državljanina i malodobna osoba, koji su prepušteni talijanskim vlastima na daljnje postupanje.

Najviše intervencija vezanih na ilegalne migracije policija je u zapadnom dijelu Slovenije imala krajem  ovog tjedna. U noći sa subote na nedjelju kod mjesta Knežak policija je zaustavila tri u Italiji registrirana  automobila. U prvom su bili rumunjski državljanin i talijanska državljanka koji su očito poslužili kao vodiči idućem vozilu u kojemu je  uz vozača otkriveno 10  ilegalnih migranata iz  Eritreje, Afganistana i Pakistana. U trećem autu koji je slijedio prva dva bila su dvojica Pakistanaca s dozvolom boravka u Italiji, a policija ih je uhvatila nakon što su pokušali pobjeći.

Slovenija ove godine bilježi povećanje broja uhićenih ilegalnih migranata koji tzv. balkanskom rutom odlaze prema sjeveru, ali i na zapad Europe, pri čemu im je jedna od postaja i Italija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini