KIJEV

Sedam mrtvih i 34 ranjena u ruskom napadu na Harkiv

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sedam osoba je izgubilo život, a 34 su ranjene u ruskom napadu u nedjelju na stambenu četvrt u Harkivu, velikom gradu na sjeveroistoku Ukrajine, priopćilo je tamošnje državno odvjetništvo.

"Ruski okupatori su granatirali stambene zgrade u četvrti Slobodski u Harkivu. Pri tom je oštećeno desetak kuća i spremište trolejbusa. Prve informacije govore da je poginulo sedam osoba, 34 su ranjene, među kojima troje djece", navodi se u priopćenju službe za medije područnog državnog odvjetništva.

Usto, u Dergačiju, blizu Harkiva, "najmanje su tri osobe poginule a sedam je ranjeno" u granatiranju stambene četvrti, rekao je gradonačelnik Vjačeslav Zadorenko na Facebooku.

Dodao je da su sve žrtve civili.

Šest osoba je poginulo a jedna je ranjena u okolici Donecka, na istoku zemlje, u ruskim napadima, objavio je načelnik regionalne vojne uprave Pavel Kriljenko na Telegramu.

Također na istoku zemlje, jedna je osoba izgubila život a tri su ranjene u nedjelju kada je ruska granata pogodila bolnicu u mjestu Rubižnje, rekao je ranije guverner Serhij Hajdaj.

Ukrajinske vlasti su u subotu ocijenile da se ruske snage sa sjevera Ukrajine povlače na istok i na jug.

Ruska vojska je nedavno objavila da će svoju ofenzivu usmjeriti na istok, gdje je Donbas.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater