BEOGRAD

Sebija: Lečića za silovanje optužila i nekadašnja kolegica Merima Isaković

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glumici Danijeli Štajnfeld, koja je u ožujku optužila kolegu Branislava Lečića za silovanje, pridružila se nekadašnja zvjezda glumačke scene u bivšoj Jugoslaviji Merima Isaković, ustvrdivši u beogradskim medijima kako je i sama bila Lečićevom žrtvom.

Nekoć jedna od mladih glumačkih nada u bivšoj SFRJ, danas psihologinja koji živi u Australiji, u ispovijesti beogradskom "Nedeljniku" optužila je Lečića za silovanje, navodeći kako se to dogodilo kad je ona imala 18, a Lečić 22 godine.

Isaković je, poslije naslovnih uloga u filmovima "Jovana Lukina" i "Neka druga žena", u 21. godini preživjela tešku prometnu nesreću i ostala nepokretna, a poslije završenog doktorskog studija iz psihologije i magistarskog studija iz kliničke psihologije, sada živi u Australiji i radi kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog.

Za beogradski "Nedeljnik" Isaković je ispričala da ju je Lečić silovao 1978., kada je imala 18 godina.

"Opraštam ti, rekla sam mu tada, prije 40 godina. Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koju si mi nanio. Mnogostruku bol. Ako ikada čujem da si ikome nanio sličnu bol, svima ću reći šta se dogodilo", rekla je Isaković beogradskom tjednom listu.

"Ja sam svoju riječ održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osjećam moralnu obvezu podijeliti svoje iskustvo u nadi da će moja ispovijest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja", istaknula je Merima Isaković.

Afera potaknuta u ožujku optužbama glumice Štajnfeld da ju je silovao kolega Branislav Lečić, podijelila je srbijansku javnost i glumačke krugove. Lečić je odbacivao optužbe, a saslušan je u policiji u nazočnosti odvjetnika i zamjenika tužitelja Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu i objavio da je prošao poligrafsko ispitivanje.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu nastavilo je "s prikupljanjem dokaza kako bi se donijela odluka o daljnjem tijeku postupka”. Lečić je, poslije optužbi za silovanje, objavio videoizjavu ustvrdivši kako s Štajnfeld nije imao nikakve odnose osim poslovnih, te je i njoj i svim ženama uputio isprike "ako su se ikad osjetile ugroženima ili su bile potcijenjene ili ponižene nekom njegovom slučajnom ili namjernim gestom".

Afera Štajnfeld-Lečić izazvala je veliku pozornost u Srbiji i u regiji, a analizom objavljene audio snimke razgovora Štajnfeld-Lečić bavio se i New York Times.

Ugledna beogradska glumica Mirjana Karanović objavila je da, u znak solidarnosti i potpore kolegici Štajnfeld, više ne želi nastupati u predstavama s Lečićem, a potom je i Beogradsko dramsko pozorište, na zahtjev "većeg dijela" glumačke ekipe, izuzela Lečića iz predstave „Kad su cvetale tikve“.

Danijela Štajnfeld srbijanska je glumica, rođena u Vojvodini, od 2005. do 2011. glumila je u više domaćih filmova i serija te kazališnih predstava, a živi i radi u Sjedinjenim Državama.  

Branislav Lečić glumac je i političar koji u višedesetljetnoj glumačkoj karijeri igrao više desetina uloga na filmu, televiziji i kazalištu, počevši od "Specijalnog vaspitanja" (1977.), do posljednje uloge u seriji "Aleksandar od Jugoslavije", te filma "Apsurdni eksperiment", čije snimanje je u tijeku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater