RIJAD

Saudijska Arabija zabranila putovanje u Europu i druge zemlje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saudijska Arabija je zbog koronavirusa proširila zabranu letenja i putovanja u Europsku uniju i 12 drugih zemalja, nakon što je preko noći prijavila 24 nova slučaja te sada ima ukupno 45 zaraženih.

Građani i stanovnici pogođenih područja imaju 72 sata da se vrate u kraljevstvo, rekla je državna novinska agencija SPA, citirajući službeni izvor Ministarstva unutarnjih poslova.

Također je obustavljen putnički promet kroz sve granične prijelaze s Jordanom, a komercijalni i teretni promet još je dopušten.

Kraljevstvo je zabranilo putovanje u 19 zemalja, uključujući i susjedne arapske zemlje, te je rečeno da će se s 500.000 rijala (894 kn) kažnjavati svi one koji pri ulasku u zemlju ne prilože informacije o svome zdravlju i putnim detaljima.

Ostale preventivne mjere uključuju zatvaranje regije Qatif, poznate po proizvodnji nafte, gdje se nalazi većina oboljelih.

Otkazan je hadž u Meku, zatvorene su škole i kina diljem zemlje, otkazane konferencije i sportski događaji te je otkazan sastanak ministara G20 koji se trebao održati sljedeći tjedan.

Osim EU, zabrana se odnosi i na Švicarsku, Indiju, Pakistan, Šri Lanku, Filipine, Sudan, Etiopiju, Južni Sudan, Eritreju, Keniju, Džibuti i Somaliju. 

Milijuni migrantskih radnika u Saudijskoj Arabiji dolaze iz ovih zemalja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater