KIJEV

"Samo će diplomacija" okončati rat u Ukrajini - Zelenskij

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rat u Ukrajini može se okončati samo "diplomatskim" putem, rekao je u subotu ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, s obzirom na to da su pregovori Moskve i Kijeva u slijepoj ulici.

"Kraj (sukoba) bit će postignut diplomatski", rekao je ukrajinski predsjednik u intervjuu za jedan ukrajinski tv kanal. Rat "će biti krvav, bit će puno borbi, ali će definitivno završiti diplomatskim rješenjem".

"Neke stvari možemo realizirati samo za pregovaračkim stolom. Mi želimo da sve bude kao prije", što "ne želi i Rusija", kazao je, bez dodatnih pojedinosti. 

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak u utorak je rekao da su pregovori između Moskve i Kijeva "na čekanju", istaknuvši kako Moskva ne pokazuje nikakvo "razumijevanje" za situaciju.

Sljedeći je dan Kremlj optužio Ukrajinu da je "potpuno nespremna" kada su posrijedi pregovori s Rusijom o okončanju invazije koja je počela 24. veljače.

Održano je nekoliko sastanaka u kojima su sudjelovali pregovarači obiju strana, ali oni nisu dali nikakve konkretne rezultate.

Posljednji sastanak šefova izaslanstava, ruskog pregovarača Vladimira Medinskog i ukrajinskog Davida Arakhamije održan je 22. travnja, objavile su ruske agencije.

Nakon što su bez uspjeha pokušale preuzeti kontrolu nad Kijevom i regijom, ruske trupe fokusirale su se na ofenzivu u istočnoj Ukrajini, gdje su borbe vrlo žestoke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater