MOSKVA

Ruska tajna služba tvrdi da je ukrajinska granata uništila njihov punkt blizu granice

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ruska obavještajna služba FSB objavila je u ponedjeljak da je granata ispaljena s ukrajinskog teritorija u potpunosti uništila punkt FSB-a u ruskoj regiji Rostov blizu rusko-ukrajinske granice, što Kijev odbacuje.

FSB je objavio da nema žrtava, a Ukrajina odbacuje odgovornost za incident koji se dogodio u vrijeme velikih tenzija između dvije zemlje.

SAD tvrdi da bi ruska invazija na Ukrajinu uskoro mogla uslijediti, što Moskva niječe.

"U 9 i 50 neidentificirani projektil ispaljen s ukrajinskog teritorija u potpunosti je uništio punkt FSB-ove granične straže u regiji Rostov, udaljen oko 150 metara od rusko-ukrajinske granice", navodi se u priopćenju FSB-a.

"Nema žrtava", dodaje se.

Ruska novinska agencija RIA prenijela je videozapis koji je objavio FSB, na kojemu se vidi da je uništena sporedna zgrada. 

Na snimci se ne vidi projektil.

Ukrajina poručuje da nije granatirala ruski teritorij. Ukrajinska je vojska ranije optužila Rusiju za objavu lažnih fotografija na kojima su navodno ukrajinske granate.

Navode i da su plaćenici stigli u području pod kontrolom proruskih separatista na istoku Ukrajine kako bi, zajedno s ruskim specijalcima, izazvali incidente.

Od prošloga su se četvrtka intenzivirala granatiranja oko linije koja razdvaja ukrajinsku vojsku od proruskih separatista

Separatisti koje podržava Rusija zauzeli su dijelove istočne Ukrajine 2014., kada je Rusija anektirala Krim od Ukrajine.

Kijev navodi da je od početka sukoba poginulo oko 15 tisuća ljudi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater