ZAGREB

Robert Hranj primio pripadnike HV-a koji su sudjelovali na američkom natjecanju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj susreo se u petak s pripadnicima Hrvatske vojske koji su sudjelovali na vojnom natjecanju Best Warrior Competition 2021 u Minnesoti u SAD-u te im je tom prigodom uručio nagrade, priopćeno je iz MORH.

Nagrađeni su skupnik Eugen Zorić, narednik Ivo Bašić, skupnik Eddie Gubić te njihov voditelj, časnički namjesnik Tihomir Slanac, kaže se u priopćenju.

Natjecanje Best Warrior Competition 2021 održalo se od 8. do 11. travnja 2021. u kampu Ripley u Minnesoti. 

Best Warrior Competition je godišnje natjecanje u organizaciji kopnene vojske SAD-a, a održava se od 2002. u cilju promoviranja važnosti uloge vojnika i dočasnika.

Tradiciju ovog natjecanja održava i Nacionalna garda Minnesote, a od ove godine poprimilo je i međunarodni karakter. Uz američke vojnike, prvi put natjecali su se i pripadnici Hrvatske vojske, uz potpuno iste uvjete kao i pripadnici Nacionalne garde Minnesote.

U ukupnom poretku zauzeli su drugo, treće i peto mjesto, čime su još jednom pokazali spremnost pripadnika Hrvatske vojske i konkurentnost na međunarodnim natjecanjima, naglašava se u priopćenju MORH-a.

Admiral Hranj, čestitajući natjecateljima na izvrsnom predstavljanju na međunarodnoj razini, uručio je trojici natjecatelja dalekozore, a voditelj tima nagrađen je knjigom.

„Bogatiji smo za još jedno natjecanje, bogatiji za nova znanja, vještine i prijateljstva, a s time su došli i dobri rezultati“, istaknuo je skupnik Zorić koji je osvojio drugo mjesto u ukupnom poretku svih natjecatelja.

Narednik Bašić, koji je u ukupnom poretku osvojio treće mjesto, rekao je kako mu je drago što je sudjelovanjem Hrvatske vojske na natjecanju potvrđena dobra suradnja sa vojskom SAD-a te da je "velika čast i prilika za sve nas sudjelovati na ovakvom međunarodnom natjecanju".

Skupnik Gubić zahvalio je na prilici na predstavljanju Hrvatske vojske na natjecanju u Sjedinjenim Američkim Državama. Zbog vojnih znanja i sposobnosti koje je stekao u Oružanim snagama, kao i iznadprosječne tjelesne spremnosti i motiviranosti, osvojio je peto mjesto u ukupnom poretku svih natjecatelja.

Voditelj tima Tihomir Slanac bio je zbog svoje profesionalnosti i stručnosti imenovan i članom ocjenjivačkog tima, dodaje se u priopćenju.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini