WASHINGTON

Rekordan broj novozaraženih koronavirusom u SAD-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Sjedinjene Države zabilježile su u petak više od 62.500 novozaraženih koronavirusom, što je rekordno povećanje treći dan zaredom

Rekordno povećanje broja novozaraženih Covidom 19 zabilježile su države Aljaska, Georgia, Louisiana, Montana, Ohio, Utah i Wisconsin.

Broj novozaraženih naglo se povećao i na Floridi, gdje je zabilježeno više od 11 tisuća novih slučajeva, dok Walt Disney co. ne odustaje od planova za ponovno otvaranje tematskog parka u Orlandu.

Tvrtka Walt Disney Co. priopćila je da će se tematski park u Orlandu otvoriti u subotu za ograničen broj posjetitelja, uz obavezu mjerenja temperature i nošenja maski za sve zaposlenike i posjetitelje te ukidanje parada, vatrometa i drugih događaja koji privlače velik broj ljudi.

Glavna zdravstvena savjetnica Disneya rekla je ovaj tjedan da vjeruje da će brojne mjere koje je kompanija razvila u suradnji sa stručnjacima omogućiti sigurnost posjetiteljima parka.

Približno 19 tisuća ljudi, uključujući i neke zaposlenike tematskoga parka, potpisalo je peticiju kojom od Disneya traži odgodu ponovnoga otvorenja. Sindikat koji predstavlja 750 izvođača u Disney Worldu podignuo je tužbu protiv kompanije u kojoj tvrdi da se njihove članove kažnjava zbog zahtjeva sindikata da ih se testira na Covid 19.

Glasnogovornica Disneya rekla je da će se Disney World otvoriti bez izvođača jer predstavnici sindikata glumaca nisu bili dostupni za  nastavak razgovora. Drugih sedam sindikata postiglo je s Disneyem dogovor o povratku na posao.

Drugi tematski parkovi otvorili su se u Orlandu u lipnju, uključujući SeaWorld.

Florida je u petak zabilježila 11.433 novih slučajeva koronavirusa, priopćilo je ministarstvo zdravstva te države, što je gotovo rekordan broj. Florida ne otkriva broj hospitaliziranih osoba oboljelih od Covida 19, ali je početkom tjedna pedesetak bolnica izvijestilo da su im odjeli za intenzivnu njegu puni.

Ovoga je mjeseca Florida imala više novih slučajeva zaraze koronavirusom u danu od bilo koje europske države na vrhuncu pandemije. Postotak pozitivnih na koronavirus, 19 posto testiranih, najviši je u SAD-u.

Premda su mišljenja Amerikanaca o ponovnom otvaranju škola i ureda te nošenju maski u javnosti sve više podijeljena, gotovo svi zdravstveni stručnjaci slažu se s time da je nošenje maski jedan od najučinkovitijih načina sprječavanja prijenosa virusa, od kojega je umrlo više od 133 tisuće Amerikanaca.

SAD imaju više od tri milijuna potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviše na svijetu, te najveći broj umrlih od te bolesti, što povećava strah da će bolnice biti pretrpane.
 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater