AMSTERDAM

Putnici iz JAR-a satima čekali na pisti Schiphola zbog nove varijante virusa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nekoliko stotina putnika iz Južnoafričke Republike (JAR), koji su u petak doputovali u Amsterdam na dva leta, bili čekali su satima u zrakoplovima te su potom bili podvrgnuti testiranju na covid zbog zabrinutosti oko novootkrivene varijante koronavirusa.

Nizozemska vlada zabranila je sva putovanja iz južne Afrike ranije u petak, a ministar zdravstva Hugo de Jonge rekao je da će svi putnici koji su već na letovima morati proći testiranje i karantenu po dolasku u Nizozemsku.

Putnici na dva KLM-ova leta, iz Cape Towna i Johannesburga, rekli su da su satima čekali na avionskoj pisti.

"Glasan pljesak jer je došao autobus koji će nas odvesti …nekamo,“ napisala je na Twitteru novinarka New York Timesa Stephanie Nolen, koja je doputovala iz Johannesburga,

"Autobusom do dvorane do ogromnog reda. U daljini vidim covid djelatnike u zaštitnim odijelima. Još uvijek nema grickalica...", napisala je u drugom tvitu. 

"Sve je pažljivo napravljeno, zato je i duže trajalo. Putnicima su podijeljeni hrana i piće te će biti testirani na koronavirus", priopćili su iz zračne luke Schiphol.

Lokalne zdravstvene vlasti kasnije su objasnile da će samo oni putnici koji budu pozitivni na koronavirus morati u karantenu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of