NAJNOVIJESLOVENIJA

Pronađeni novi ilegalni migranti, lani 370 posto više ilegalnih ulazaka

EPA

Šest Pakistanaca i četvoricu državljana Bangladeša zatekla je slovenska policija u blizini Kozine, u vozilu mađarskog državljanina, objavila je u utorak policijska uprava Koper, a kako su prenijeli slovenski mediji, postupkom je utvrđeno da su u Sloveniju ilegalno ušli iz Hrvatske.

Svi su izrazili namjeru da će u Sloveniji tražiti međunarodnu zaštitu, pa su upućeni u azilni centar, dok je vozač, državljanin Mađarske, zadržan u pritvoru i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava.

Od ponedjeljka do danas na području policijske uprave Koper, koja je ilegalnim migrantima zanimljiva zbog blizine Italije, otkrivena su još dva ilegalna migranta, jedan iz Alžira i drugi iz Sirije, a nakon predviđenog postupka bit će vraćeni hrvatskim organima.
Ured za migrante, koji djeluje kao tijelo slovenske vlade, objavio je ovih dana da je u Sloveniji trenutačno 656 osoba s priznatim statusom međunarodne zaštite, još njih 309 je podnijelo molbe za azil i čekaju na rješenje, dok 86 stranaca, koji su izrazili želju za dobivanjem međunarodne zaštite, čeka na predaju službene molbe za azil.
Od onih kojima je odobren azil najviše ih živi u dva azilantska centra u Ljubljani, a uključeni su u integracijske postupke.
U izvješću o ilegalnim migracijama u cijeloj prošloj godini slovenska policija objavila je nedavno da je lani zabilježila 1934 ilegalna prijelaza granice, što je 370 posto više nego u 2017. godini,  te da je među zatečenim strancima najviše bilo  ilegalnih migranata iz Pakistana, Afganistana i Alžira. (Hina) 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam