LONDON

Princ Harry, Elton John i drugi optužuju Daily Mail za prisluškivanje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanski princ Harry, pjevač Elton John i drugi pojedinci počeli su pravni postupak protiv izdavača novina Daily Mail zbog navodnog prisluškivanja telefona i drugih kršenja prava na privatnost, rekao je njihov pravni tim u četvrtak. 

Associated Newspapers, izdavač novina Daily Mail, The Mail on Sunday i portala Mail Online, nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom.

Glumice Elizabeth Hurley i Sadie Frost, suprug Eltona Johna i filmski redatelj David Furnish te Doreen Lawrence, majka tinejdžera Stephena Lawrencea ubijenog u rasističkom napadu 1993., također pripadaju skupini koja pokreće parnicu.

Ti pojedinci imaju dokaze da je Associated Newspapers narušavao privatnost, između ostalog postavljanjem uređaja za prisluškivanje u automobile i domove i prisluškivanje privatnih telefonskih razgovora uživo, rekla je u izjavi pravna odvjetnička tvrtka Hamlins.

Odnos između Harryja i njegove supruge Meghan i britanskih tabloida narušen je nakon njihova vjenčanja 2018. Par je ranije rekao da neće imati "nikakva doticaja" s četirima glavnim britanskim novinama, uključujući Daily Mail, optuživši ih za lažno i nametljivo izvještavanje.

Par je upravo nametljive medije naveo kao jedan od glavnih razloga za njihovu odluku da napuste svoje kraljevske dužnosti i presele se u Sjedinjene Američke Države.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of