LONDON

Princ Andrew se povlači iz javnog života nakon afere Epstein

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Princ Andrew koji je zaglibio u beskrajnoj polemici o slučaju Epstein i kojega su se odrekla mnoga poduzeća i sveučilišta s kojima je surađivao, rekao je u srijedu da "više neće istupati u javnosti", u jednoj od najgorih kriza koje su zadnjih desetljeća pogodile britansku kraljevsku obitelj.

Vojvoda od Yorka je bio na naslovnicama novina nakon dugačkog i nesretnog televizijskog intervjua o svojim vezama s američkim financijašem Jeffreyjem Epsteinom koji je bio optužen da je godinama spolno iskorištavao malodobne djevojke i koji se ubio u zatvoru.

Princa su kritizirali zbog toga što se nije distancirao od njega i što nije bio solidaran s navodnim žrtvama.

Andrew, drugi sin kraljice Elizabete, niječe optužbe da je imao spolni odnos sa 17-godišnjom djevojkom koju mu je osiguraoo njegov prijatelj Epstein.

"Ovih dana postalo mi je jasno da su moje prošle veze s Jeffreyjem Epsteinom postale pretežak teret za moj i za posao moje obitelji", rekao je princ u priopćenju.

"Zato sam zamolio Njezino Veličanstvo da se uskoro povučem iz javnosti", dodao je princ, rekavši da mu je kraljica "dala odobrenje".

Drugi sin kraljice Elizabete II. rekao je u srijedu da "i dalje nedvojbeno žali zbog svog nepromišljenog druženja s Jeffreyjem Epsteinom" te da "iskreno suosjeća sa svim osobama pogođenim" ovom aferom.

Usto je rekao da će "svakako" sudjelovati u istrazi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of