BILA JE ZDRAVA

POTVRĐENO: Mlada Slovenka umrla je zbog cijepljenja. To cjepivo Slovenci više ne žele koristiti

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Komisija koja se bavila tragičnim slučajem smrti 20-godišnjeKatje iz Slovenije koja je u rujnu ove godine od krvnih ugrušaka i moždanog krvarenja preminula u UKC Ljubljana, potvrdila je sigurnu vezu između njezine smrti i cijepljenja Janssen cjepivom, piše Jutarnji list.

Vijest je danas na novinskoj konferenciji objavio slovenski ministar zdravstva Janez Poklukarte je pritom kazao kako će predložiti stopiranje cijepljenja Johnson & Johnsonom u Sloveniji, te da će to cjepivo biti dostupno samo na izričit zahtjev pojedinca.

Koordinator Komisije, inače voditelj Područne jedinice Nacionalnog instituta za javno zdravstvo Maribor, Zoran Simonovič, rekao je da je Komisija bila sastavljena od pet članova - neurologa, infektologa i internista te farmakologa i epidemiologa.

Posebno povjerenstvo potvrdilo je nakon temeljite istrage da se u ovom slučaju razvila cijepljena imuna trombocitopenija.

Pregledali su svu dokumentaciju koju je dostavio osobni liječnik i dokumentaciju od trenutka cijepljenja pacijentice. Prema Simonovičevim riječima, 20-godišnjakinja prethodno nije imala nikakvih zdravstvenih stanja koja bi mogla utjecati na tijek tegoba nakon cijepljenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini