WASHINGTON

Pompeo ponovio da je Sulejmani pripremao napade na veleposlanstva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki državni tajnik Mike Pompeo u petak je ponovio američke izjave da je iranski general Kasem  Sulejmani planirao napasti veleposlanstva Sjedinjenih Država, a ponovio je i tezu da je iranska raketa srušila ukrajinski putnički zrakoplov. 

Kasem Sulejmani planirao je napade "u neposrednoj budućnosti" na "američku infrastrukturu, pa tako i na američka veleposlanstva, vojne baze i američke objekte diljem regije", rekao je na tiskovnoj konferenciji Pompeo.

"Imali smo točne informacije o neposrednoj prijetnji", dodao je.

"Ne znamo točno kad su se oni trebali ostvariti, ali bilo je jasno da Kasem Sulejmani osobno planira napad velikih razmjera na američke interese i ti su se napadi trebali dogoditi u bliskoj budućnosti", rekao je Pompeo novinarima pošto je opširno govorio o novim gospodarskim sankcijama protiv Irana.

Američki državni tajnik je i dan ranije istaknuo da su se planovi najpopularnijeg iranskog zapovjednika trebali ostvariti veoma skoro, ali je bio nejasan u vezi s mjestom i s vremenom izvođenja napada.

"Nismo točno znali kada i ne znamo točno gdje, ali bili su stvarni", izjavio je dan ranije za američku mrežu Fox News.

SAD misli da je iranska raketa možda pogodila ukrajinski putnički zrakoplov blizu Teherana ovog tjedna, rekao je Pompeo nadalje na tiskovnoj konferenciji.

"Mislimo da je zrakoplov možda pogodila iranska raketa", rekao je na tiskovnoj konferenciji i dodao "Kada dobijemo zaključke istrage siguran sam da ćemo zajedno s ostatkom svijeta dati prikladan odgovor".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom