MOSTAR

Policija kod Mostara uhitila migrante koji su prijetili nožem i oštetili vlak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Policija u Mostaru uhitila je u nedjelju navečer dvojicu migranata koji su nožem prijetili djelatnicima Željeznica Federacije BiH te se sumnja da su  oštetili vlak koji vozi na liniji između Sarajeva i Mostara. 

Dvojica Pakistanaca su putujući u vlaku pravili probleme zbog čega su ih opomenuli zaposlenici željeznica Federacije BiH. Tada je jedan od ilegalnih migranata, prema policijskome priopćenju, zaprijetio nožem, zbog čega je nedaleko Mostara intervenirala zaštitarska služba. Pakistanci su morali napustiti vlak na postaji u Novoj Drežnici.

Nakon toga su njih dvojica kamenjem gađali vlak u pokretu, razbili četiri vjetrobranska stakla te  se dali u bijeg. Potom je započela potraga za nasilnicima, a policiji je sinoć prijavljeno kako su viđeni u selu Vrdima, nakon čega su ih pripadnici policije uhitili. 
Utvrđeno je kako se radi o osobama inicijala S.R.N.H. (1999) i S.W.H.A. (1995) iz Pakistana, te da odgovaraju opisu osoba koje su prijetile zaposlenicima Željeznica Federacije BiH i kamenjem oštetile vlak. Migranti su najvjerojatnije putovali prema jugu BiH kako bi ilegalno pokušali prijeći u Hrvatsku i nastavili dalje prema zemljama Europske unije. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini