BERLIN

Počelo premještanje pacijenata, pomaže i Luftwaffe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Njemačke savezne pokrajine s velikim brojem oboljelih na intenzivnim odjelima počele su u četvrtak premještati pacijente u dijelove zemlje manje opterećene pandemijom, a ratno zrakoplovstvo Luftwaffe stavilo je na raspolaganje dva specijalna medicinska zrakoplova.

"Saska je već pripremila 16 pacijenata za premještanje u druge savezne pokrajine", rekla je saska ministrica zdravstva Petra Koepping.

I savezna pokrajina Tirinška pripremila je prve pacijente koji bi tijekom dana trebali biti prevezeni u neku drugu saveznu pokrajinu gdje je stanje na intenzivnim odjelima manje napeto.

U sljedećim danima iz saveznih pokrajina Tirinške, Saske, Brandenburg, Berlina i Bavarske pacijenti s intenzivnih odjela bit će premještani u druge dijelove zemlje, mahom na sjeveru gdje je stopa zaraženosti koronavirusom osjetno niža.

Pacijenti će biti premještani po sustavu "Djetelina" koji je razvijen tijekom prvog pandemijskog vala i koji Njemačku dijeli na pet regija koje međusobno mogu slati pacijente.

Njemačko ratno zrakoplovstvo Luftwaffe pripremilo je dva medicinska zrakoplova za prijevoz pacijenata na intenzivnoj skrbi.

"Zrakoplovi stoje spremni u zračnoj luci Koeln/Bonn", priopćio je Luftwaffe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini