BRUXELLES

Plenković odbacuje Milanovićeve optužbe o Burčulovu umirovljenju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak je ponovno odbacio optužbe predsjednika Republike Zorana Milanovića da ima bilo kakve veze s umirovljenjem brigadira Elvisa Burčula i uputio ga da to pitanje rješava s ministrom obrane i Glavnim stožerom.

“To nema nikakve veze sa mnom kao predsjednikom vlade i to se treba rješavati u trokutu - predsjednik Republike, ministar obrane i Glavni stožer. Neka se oni bave time, a bilo kakve prijetnje, ucjene ili ne znam kakvi najavljeni cirkusi više govore o njemu, nego o nama. Mi se ovdje borimo za puno važnije teme za Hrvatsku”, rekao je Plenković nakon završetka samita čelnika EU-a u Bruxellesu.

Predsjednik Milanović napao je premijera Plenkoviću nakon što je ministar obrane Mario Banožić donio odluku o umirovljenju zapovjednika Počasno zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula.  

Predsjednik Milanović je u petak iz Rima zaprijetio da će to vladu skupo koštati i da će sve blokirati.

Premijer je u četvrtak u Bruxellesu rekao da su Milanovićeve izjave bile pod utjecajem juga, južine u Zagrebu,  a da je i danas u Rimu “vento del sud”, “sirocco”.

Ponovio je da se nikada nije miješao u imenovanja, promaknuća, umirovljenja bilo kojeg časnika i da to ne namjerava ni ubuduće.

Što se tiče suradnje između vlade i predsjednika, Plenković kaže da je ona onakva kakva može biti u datim okolnostima.

“Ne možete očekivati svesrdnu, srčanu, nasmijanu, afektivnu suradnju s nekim tko stalno vrijeđa, tko prijeti...Moramo gledati tko poštuje, tko što radi, što izgovara, tko poštuje zakone, tko poštuje blagdane. Niz je tu elemenata koji nisu naša odgovornost, nego njegova”, zaključio je Plenković.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of