ZAGREB

Plenković i Todt o globalnoj suradnji i sigurnosti cestovnog prometa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u četvrtak u Banskim dvorima Jeana Todta, posebnog izaslanika glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za sigurnost na cestama i predsjednika Svjetske automobilističke federacije (FIA), priopćeno je iz vlade.

Plenković i Todt razgovarali su između ostaloga o cestovnom prometu u vremenu pandemije covida-19 koji s obzirom na veliki pad zrakoplovnog prometa dodatno dobiva na važnosti. Kako je priopćeno, premijer Plenković je ukazao na važnu ulogu hrvatske mreže autocesta za turizam u novim epidemiološkim okolnostima, kada sve veći broj turista koristi osobna vozila za odlazak na odmor.

Todt upoznao je premijera s inicijativom glavnog tajnika UN-a Antonia Guterresa glede donošenja posebne rezolucije Opće skupštine na temu sigurnosti cestovnog prometa.

Razmijenjena su mišljenja i o mogućem daljnjem poboljšanju regulatornog okvira kako bi Hrvatska ostvarila globalnu i europsku Viziju nula koja ima za cilj u potpunosti eliminirati broj smrtno stradalih i/ili ozbiljno ozlijeđenih u cestovnom prometu, priopćeno je.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini