VATIKAN

Papa se našalio da su ga neki željeli vidjeti mrtvog i pripremali konklavu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Papa Franjo se našalio da su ga neki ljudi, nakon što je otišao na operaciju debelog crijeva u srpnju, željeli vidjeti mrtvog te da su neki crkveni dužnosnici već počeli pripremati konklavu kako bi izabrali njegovog nasljednika.  

Franjo je to rekao tijekom susreta s pripadnicima katoličkog vjerskog reda, jezuitima, početkom rujna u Slovačkoj, a u utorak je prenio jezuitski časopis La Civilta Cattolica.

Kada ga je jedan jezuit upitao kako ga služi zdravlje, Franji je rekao: "Još sam živ. Iako su me neki željeli vidjeti mrtvog".

"Znam da su čak održani i sastanci prelata koji su mislili da je Papa u ozbiljnijem stanju nego je bilo rečeno. Pripremali su konklavu. Neka. Hvala Bogu, dobro sam", rekao je Franjo.

Franjo je izabran za poglavara Katoličke Crkve 2013., a 4. srpnja ove godine bio je na operaciji debelog crijeva te je u bolnici proveo 11 dana.

Jezuitima je također kazao da ga je na operaciju nagovorila medicinska sestra te da mu je spasila život.

Neimenovanoj medicinskoj sestri se zahvalio u intervjuu koji je dao početkom rujna. Tada je također opovrgao glasine da razmišlja o povlačenju i dodao da nakon uspješne operaciji vodi "potpuno normalan život".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini