VATIKAN

Papa poziva na "dan molitve" za Ukrajinu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Papa Franjo u nedjelju je pozvao na međunarodni "dan molitve“ 26. siječnja za zaustavljanje pogoršanja ukrajinske krize za koju tvrdi da prijeti sigurnosti Europe.

Franjo je tijekom svog tjednog obraćanja i blagoslova hodočasnika i turista na vatikanskom Trgu svetog Petra pozvao na pozvao na dijalog kako bi se smirila ukrajinska kriza. . 

Američki i ruski diplomati u petak nisu uspjeli postići napredak u pregovorima o Ukrajini, iako su se dogovorili da će nastaviti dijalog. Američki šef diplomacije Antony Blinken u petak je zaprijetio „brzim i ozbiljnim sankcijama“ ako Rusija pokrene invaziju na Ukrajinu. 

Velika Britanija je u nedjelju pak optužila Kremlj da pokušava postaviti prorusku vladu u Kijevu. 

„Sa zabrinutošću pratim sve veće tenzije koje prijete biti novi udarac miru u Ukrajini i donose sumnju u europsku sigurnost, s još većim posljedicama“, rekao je Franjo. 

Pozvao je „sve ljude dobre volje“ da se iduću srijedu mole kako bi sve političke inicijative „bile na korist ljudskom bratstvu“, a ne partikularnim interesima. Vatikan još nije otkrio kako će Franjo obilježiti taj dan. 

„Oni koji idu za svojim interesima na štetu drugih preziru svoj ljudski poziv, jer smo svi stvoreni kao braća“, zaključio je.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of