islamabad

Pakistan ponovno otvorio zračni prostor za civilno zrakoplovstvo

| Autor: Hina
Ilustracija (EPA)

Ilustracija (EPA)


Zračni prostor Pakistana ponovno je otvoren za civilno zrakoplovstvo, priopćila je u utorak zrakoplovna vlast nakon nekoliko mjeseci ograničenja nametnutih nakon sukoba sa susjednom Indijom ranije ove godine.

"Sa trenutačnim učinkom zračni prostor Pakistana otvoren je za sve vrste civilnog prometa na objavljenim rutama Službe zračnog prometa", stoji u obavijesti zrakoplovstvu objavljenoj na internetskoj stranici nadležnog tijela. 

Pakistan je zatvorio svoj zračni prostor u veljači nakon sukoba s Indijom i nakon napada pakistanske militantne skupine na policijski konvoj u Kašmiru pod kontrolom Indije, kada je poginulo 40 pripadnika žandarmerije.

Tijekom sukoba obje zemlje izvršile su zračne napade na teritoriju druge zemlje, a borbeni zrakoplovi sukobili su se na nebu iznad sporne regije Kašmira.

Pakistan se nalazi usred vitalnog zrakoplovnog koridora, a ograničenja zračnog prostora utječu svaki dan na stotine komercijalnih i teretnih letova jer produžuje vrijeme leta putnicima kao i troškove goriva za zrakoplovne tvrtke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater