NASTAVLJENO BOMBARDIRANJE

Oko 2.000 ljudi, većinom militanata Islamske države, PREDALO SE U SIRIJI

| Autor: Hina
(EPA)

(EPA)


Oko 2000 osoba, većinom militanata Islamske države i članova njihovih obitelji, predalo se u utorak protudžihadističkim snagama koje podržava Washington na istoku Sirije gdje je navečer nastavljeno bombardiranje posljednjeg džepa skupine Islamistička država (IS).

Od samoproglašenog "kalifata" 2014. na velikim područjima između Sirije i Iraka, danas je ostalo samo malo područje oko sela Baghouz, blizu iračke granice.

Sirijske demokratske snage (SDF), savez kurdskih i arapskih boraca, u prosincu su pokrenule ofenzivu na IS uz podršku međunarodne protudžihadističke koalicije koju vode Sjedinjene Države.

Posljednjih tjedana je nazočnost brojnih civila, većinom obitelji džihadista zaustavila ofenzivu. Iz uporišta je pobjeglo više desetaka tisuća osoba i nitko ne zna koliko ih je ostalo.

Veliki broj boraca i njihovih obitelji su se predali u utorak, rekao je glasnogovornik SDF-a. Te osobe su ispitane i pregledane. Oko 400 osoba je u ponedjeljak evakuirano iz uporišta, naveo je arapsko kurdski savez.

Ranije u utorak je jedan zapovjednik SDF-a objavio da su prekinute borbe i paljbe kako bi se nastavile evakuacije.

Nakon dnevnog primirja, predsvečer su nastavljeni topnički i zračni napadi, javlja AFP.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini