LONDON

Odbačena tužba protiv TV zbog kocke leda umjesto premijera Johnsona

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Britansko tijelo za nadzor komunikacija odbacilo je tužbu vladajuće konzervativne stranke protiv televizijskog kanala Channel 4 koje je nesudjelovanje premijera Borisa Johnsona u predizbornoj debati o klimi nadosmjestilo kockom leda. 

Channel 4 je prošlog mjeseca pozvalo čelnike svih vodećih političkih stranaka u Velikoj Britaniji na sučeljavanje u kampanji za izbore 12. prosinca, no Johnson je odbio sudjelovati. 

Konzervativci su ponudili da umjesto premijera u raspravi sudjeluje bivši ministar okoliša Michael Gove, što je Channel 4 odbio obrazloženjem da u debati mogu sudjelovati samo predsjednici stranaka te da uvjere nije moguće mijenjati. 

Britanske televizijske kuće moraju biti politički nepristrane, a u vrijeme izbora dužne su ispunjavati posebne uvjete. 

Regulator za elektroničke medije Ofcom odbacio je tužbu konzervativaca. 

"Channel 4 koristio se uredničkim tehnikama kojima je osigurao da se stajališta konzervativaca o klimi i zaštiti okoliša primjereno predstavi", obrazložio je Ofcom.

"Odbor je uzeo u obzir i to ledena skulptura globusa ne predstavlja osobno premijera, a to i nije bilo u uredničkom fokusu niti vizualno nitu su se voditelj i sudionici debate na to refereirali u raspravi", navodi nadzorno tijelo u raspravi na e u raspravi sudionika na to referirao voditelj". 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum