OSLO

Norveška: Klizište odnijelo dio stambene četvrti - 10 ozlijeđenih, 26 nestalih

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Deset je osoba ozlijeđeno, od kojih je jedna životno ugrožena, a 26 ih je se smatra nestalima nakon što je rano u srijedu klizište na jugu Norveške odnijelo više od deset zgrada, izvijestila je policija.

Klizište je zahvatilo stambeni dio Gjerdruma, sjeverno od glavnoga grada Osla od kojega je ta općina udaljena oko 30 km. Na fotografiji snimljenoj iz spasilačkog helikoptera vidi se golem krater s uništenim zgradama na samome dnu.

"Ovo je trebao biti novogodišnji vikend u kojemu smo trebali uživati u miru i tišinu i zapravo najviše brinuti zbog covida-19, a sada nažalost imamo mnoge nestale zbog klizišta tla", rekla je norveška premijerka Erna Solberg za TV2.

Stanari koji se smatraju nestalima živjeli su u kućama izgrađenim vrlo blizu klizišta, no još ne znamo jesu li ostali zarobljeni u kućama ili su u vrijeme nesreće uspjeli pobjeći ili su izbivali iz domova, objavila je policija.

Područje je zasada još uvijek nestabilno i može mu se pristupiti samo helikopterom, rekao je voditelj policijske akcije Roger Pettersen.

Iz tog je dijela grada dosad evakuirano oko 500 ljudi, rekao je novinarima gradonačelnik Gjerdruma Anders Oestensen.

Na području južne Norveške posljednjih su nekoliko dana pale velike količine oborina, što je moglo prouzročiti klizanje glinovitog tla koje prevladava na tom području, prenosi norveška tv NRB.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum