BERLIN/PALMA DE MALLORCA

Njemački ministar zdravstva upozorio na neodgovorno 'partijanje' na ljetovanju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Njemački ministar zdravstva u subotu je rekao da je 'partijanje' za vrijeme ljetnih praznika neodgovorno, braneći njemačku odluku o proglašenju gotovo cijele Španjolske rizičnim područjem od koronavirusa.

"Znam koliko Nijemci vole Španjolsku ..., no nažalost, ondje se broj novozaraženih naglo povećava, prenaglo", rekao je Jens Spahn za Bild am Sonntag.

"Svi oni koji unatoč upozorenjima putuju u Španjolsku, moraju voditi računa o tomu da zaštite i sebe i druge dok su na odmoru. 'Partijanje' na godišinjem odmoru u tijeku pandemije koronavirusa je neodgovorno", istaknuo je ministar. 

Ljudi koji se vraćaju u Njemačku iz određenih rizičnih regija moraju se podvrgnuti testiranju na koronavirus ili ići u obveznu dvotjednu karantenu.

Spahnovi komentari uslijedili su nakon što se u Njemačkoj broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u posljednja 24 sata povećao za 1415 , što je najveći rast od kraja travnja.

U zemlji  je dosad ukupno  222.828 zaraženih.

Broj novozaraženih posljednjih je dana naglo porastao i u Španjolskoj, samo sedam tjedana nakon završetka stroge karantene.

Njemački potez novi je udarac nadanjima španjolskih turističkih radnika o brzome oživljavanju masovnog turizma nakon višemjesečne karantene.

Po podacima Njemačke udruge putničkih agencija, na Balearima preko agencija trenutačno ljetuje oko 30.000 Nijemaca, velika većina na Mallorci koja je proglašena rizičnim područjem, a dosta je i individualnih turističkih putovanja.

TUI, najveća svjetska turistička agencija, izvijestila je da otkazuje sve njemačke paket aranžmane za Španjolsku do 24. kolovoza, a odluka stupa na snagu odmah.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini