BERLIN

Njemačka nema ograničenja glede cjepiva Johnson&Johnson

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Njemačka neće ograničavati upotrebu cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Johnson&Johnson zbog slučajeva stvaranja ugrušaka, rekao je u petak direktor državnog povjerenstva za cijepljenja.

"Cjepivo tvrtke Johnson&Johnson je sigurno i djelotvorno, posebice kod osoba starijih od 60 godina", objasnio je direktor Instituta Paul Ehrlich, Klaus Cichutek, u jednom intervjuu.

Ona je napomenuo da je opasnost od ugrušaka kod cjepiva Johnson&Johnson "još 10 puta manja" nego kod cjepiva AstraZeneca.

"Na temelju podataka koje smo dobili iz SAD-a proizlazi da se na milijun cijepljenih cjepivom Johnson&Johnson pojavljuje jedan slučaj tromboze", rekao je Cichutek.

On je naglasio da će Stalno povjerenstvo za cjepiva (Stiko) sljedećeg tjedna, na temelju novih podataka, donijeti novu procjenu sigurnosti cjepiva Johnson&Johnson.

Cichutek je istodobno pozdravio odluku nekih saveznih pokrajina da cjepivo AstraZeneca opet koristi za sve starosne skupine, a ne samo za starije od 60.

"Na raspolaganju nam stoje četiri sigurna cjepiva", rekao je Cichutek.

On je naglasio da je i kod cjepiva Johnson&Johnson i AstraZeneca korist koju donosi zaštita od koronavirusa višestruko veća od eventualnog rizika od tromboze.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom