ZAGREB

NBC: Konačni rezultati u Sj. Karolini tek 12. studenoga

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sjeverna Karolina, savezna država potrebna američkom predsjedniku Donaldu Trumpu za sve manje izglednu pobjedu na predsjedničkim izborima, neće ažurirati svoje rezultate do 12. studenoga, prenosi u srijedu NBC.

Sjeverna Karolina, u kojoj Trump prema podacima američkih medija trenutno vodi s 50,1 posto naprema 48,7 posto koliko ima demokrat Joe Biden, svoje rezultate neće ažurirati do 12. studenoga, s „vrlo malo iznimki“, objavila je izborna komisija te savezne države, a prenosi NBC. 

U Sjevernoj Karolini trenutno je prebrojeno oko 95 posto glasova, a bez pobjede u toj saveznoj državi nije izgledno da će republikanac ostati američki predsjednik. 

Tamošnji dužnosnici objavili su da će trenutni rezultat većinom ostati nepromijenjen idućih osam dana jer većina lokalnih odbora neće prebrojavati prijevremene glasove do održavanja ranije dogovorenih sastanaka. 

NBC procjenjuje da se u Sjevernoj Karolini treba prebrojati još 300 tisuća glasova, a tamošnji ishod mogao bi utjecati i na konačnu većinu u Senatu. 

U toj utrci trenutno vodi republikanac Thom Tills s 48,7 posto u odnosu na demokrata Cala Cunninghama koji ima 46,9 posto. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini