PARIZ

Ministrica zdravstva kandidira se za gradonačelnicu Pariza

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Francuska ministrica zdravstva Agnes Buzyn kandidirat će se za gradonačelnicu Pariza nakon što je prethodni kandidat vladajuće stranke odustao od kandidature zbog skandala s objavljivanjem njegove intimne vidosnimke, rekli su u nedjelju stranački dužnosnici.

Buzyn je liječnica koja je na čelu francuskog tima u borbi protiv koronavirusa. Sada je najavila ostavku na to mjesto, budući da borba protiv epidemije koronavirusa, kako je rekla, traži puno radno vrijeme.

"Uvijek sam živjela u ovom gradu: tu sam rođena, tu radim, podigla sam djecu", kazala je u kratkom priopćenju. "Poznam njegove probleme. Oni se moraju riješiti. Moraju se riješiti mirno i odlučno".

Pedesetosmogodišnja liječnica i ministrica morat će se jako angažirati u svojoj kampanji za gradonačelnicu koja je 'skrenula s kursa' kada se Benjamin Griveaux, jedan od Macronovih najbližih suradnika, u petak povukao iz utrke pošto je navodno slao snimke svojeg spolovila određenoj mladoj ženi.

Snimka je objavljena u srijedu na jednoj mrežnoj stranici, a u četvrtak su je preuzele društvene mreže.

Pjotr Pavlenski, radikalni ruski umjetnik poznat po svojim društveno angažiranim "akcijama", preuzeo je odgovornost za objavu ove snimke u razgovoru s listom Liberationom.

Rekao je da je htio "osuditi licemjerje" Benjamina Griveauxa koji je oženjen i "neprestano se poziva na obiteljske vrijednosti a (...) čini potpuno suprotno". 

Griveaux nije opovrgnuo slanje snimki, ali je rekao da se već dulje vrijeme nalazi pod salvom napada. Francuski političari osudili su curenje privatnog materijala. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum