COVID19

Kineska tvrtka planira veliko TESTIRANJE CJEPIVA U OBLIKU NAZALNOG SPREJA

| Autor: Hina
Ilustracija

Ilustracija


 

Kineski proizvođač cjepiva Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise planira sljedećeg mjeseca započeti veliko ispitivanje kandidata za cjepivo protiv covida-19 u obliku spreja za nos, prema zapisniku o registraciji kliničkog ispitivanja.

Tvrtka namjerava angažirati 40 000 odraslih ispitanika za treću fazu kliničkog ispitivanja, prema podacima objavljenima u kineskom registru kliničkih ispitivanja u srijedu.

Odraslim osobama bi se u razmaku od dva tjedna dale dvije doze potencijalnog cjepiva Beijing Wantai ili placebo cjepivo.

U registru nije objavljeno u koliko će zemalja tvrtka voditi ispitivanje, no piše da je etičko povjerenstvo na Filipinima odobrilo studiju, otklanjajući prepreke za potencijalno provođenje ispitivanja u toj zemlji.

Predstavnik Beijing Wantaija rekao je da evidencija o registraciji ne znači da je tvrtka formalno započela treću fazu kliničkog ispitivanja.

Predstavnik je rekao da tvrtka čeka daljnje dokumente od vlasti, ali nije naveo iz kojih zemalja.

Cjepivo u spreju, kao alternativa uobičajenoj injekciji u ruku, može izazvati specifične imune reakcije u dišnim putovima oponašajući prirodnu infekciju respiratornim virusom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater