BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK

Jimmy Carter savjetovao Trumpu: Govoriti istinu i manje tvitati

| Autor: Hina

Bivši američki predsjednik Jimmy Carter ima dva jednostavna savjeta za aktualnog šefa države: Donaldu Trumpu poručio je da govori istinu i manje tvita.

Upitan za MSNBC o njegovom stavu prema sadašnjem stanovniku Bijele kuće kojemu prijeti procedura opoziva zbog ukrajinske afere, bivši je predsjednik vrlo kritičan.

"Mislim da ne odgovora na ono što Amerikanci očekuju", rekao je Carter, koji je 1. listopada napunio  95 godina.

"Ako nastavi ne surađivati i nastavi sprečavati da se dokazi iznesu pred Zastupnički dom i Senat, njegov će stav postati, sam po sebi, drugi element koji bi se mogao iskoristiti protiv njega".

Koji bi savjet 39. predsjednik SAD-a koji je zemlju vodio od 1977. do 1981. dao 45. u trenutku u kojem potonji prolazi kroz vrlo osjetljivo razdoblje, bilo je pitanje za Cartera. 

"Moj bi savjet bio da govori istinu (...) i manje tvita".

Istraga o mogućem opozivu usredotočena je na optužbe 'zviždača' da je Trump koristio američku vojnu pomoć kako bi mu ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obećao da će istražiti Joea Bidena, vodećeg kandidata za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke i njegova sina Huntera koji je bio član upravnog odbora ukrajinske energetske kompanije.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater